Økologisk mat

muskelshop

Hva betyr “Økologisk mat”?

Økologiske matvarer er de som dyrkes ved hjelp av økologiske landbruksmetoder, produkter og prosesser. Spesifikke landbrukskrav bør oppfylles og vedlikeholdes for å merke ethvert matprodukt som organisk og også for å skille det fra de konvensjonelt dyrkede matvarer.

For at en avling skal be kalles som organisk, må dyrkes i sikker jord uten modifikasjoner og bør skilles fra konvensjonelle produkter. Bønder som er involvert i økologisk landbruk har ikke lov til å bruke syntetiske plantevernmidler, bioingeniørgener (GMO) kloakk-slambasert gjødsel og andre petroleumsbaserte gjødsel.

Fordeler med økologisk mat

Ingen tvil økologisk mat er fullpakket med en rekke helsemessige fordeler. Noen studier har til og med vist at økologiske matvarer er et kraftsenter av essensielle næringsstoffer, som antioksidanter sammenlignet med deres konvensjonelt dyrkede kolleger. Også, hvis du er allergisk mot noen matkonserveringsmidler og kjemikalier, vil det å spise organisk også redusere symptomene. Men, er deres fordeler begrenset til disse bare? La oss ta en rask titt på noen av de viktige helsemessige fordelene med økologiske matvarer:

Økologiske råvarer inneholder færre plantevernmidler

Vi vet alle at våre frukter og grønnsaker er lastet med plantevernmidler når de når oss. For de som ikke forstår hva plantevernmidler er, er de i utgangspunktet kjemikalier som soppmidler, ugressmidler og insektmidler som brukes til jordbruk. Disse kjemikaliene brukes mye og sjenerøst i konvensjonelt landbruk, og dermed forblir deres rester i maten vi spiser. På den annen side har organisk produserte matvarer mindre plantevernmidler, noe som betyr at mindre kjemikalier brukes på dem, derfor er de tryggere å konsumere.

Økologisk mat er ferskere

Økologisk mat er ofte friskere enn dine vanlige matvarer, noe som gjør at det smaker bedre. Økologisk mat er vanligvis friskere fordi den er fri for konserveringsmidler, som brukes til å øke holdbarheten. For det meste produseres økologisk mat i mindre gårder og selges på nærliggende steder fordi den er fri for konserveringsmidler.